Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en inbillad övertygelse


leptosom

skjortan skrynklig från dagen igår.
buss efter buss efter buss åker förbi.
föroreningar i luften vi andas.

TV:n slås på och stängs av - slås på och stängs av.
stuprännorna är överfyllda och det tar stopp; vattnet rinner över.
regnet är som en vägg.
motviljan gentemot diväteoxid, den som faller genom skyn; ner mot marken är ogripbar.
man förstår inte.
människan är beroende av denna kemikalie.
de går i spillror.
miljoner och åter miljoner.
och ingen fäller en enda tår.
inte en enda tår för dessa tårar.
de tårar som lämnar någon som saknar namn.
regn.
regn.
regn.
reign over me.

vinden får träden att möblera om.
deras värsta och största fiende.

fingrarnas beröring har en eroderande inverkan på kroppen.
glasögonen ligger på nattduksbordet.
rättvisan har skipats.

trappsteg efter trappsteg efter trappsteg efter trappsteg.
portarna i gyllene platina står på glänt.
uppfattar inte en enda skugga.

är detta början?
eller slutet?
svaret på frågan.
frågan är svaret.




Övriga genrer av övermindödakropp VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-01-11 13:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

övermindödakropp
övermindödakropp VIP