Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sångtexten är en fri tolkning till svenska av Bob Dylan's sång "Make You Feel My Love"


Så Att Min Kärlek Berör

När brunnar sinar i sin ensamhet
Och ökenvinden bränner torr och het
Då vill jag krama dig i evighet
Så att min kärlek berör

När världens länder står på krigets rand
Och skeppen driver redlöst bort från land
Då vill jag räcka dig min längtans hand
Så att min kärlek berör

Jag vet du inget har bestämt ännu 
Och all din oro har du kvar 
Men från den allra första stund - och nu 
Du var och är min längtans svar

När sorgens tårar gör dig svag och blind
Och fuktar huden på din mjuka kind
Då finns jag nära under björk och lind
Så att min kärlek berör

Jag vet hur glädjen rinner snabbt förbi
Och dränks i sorgens breda flod
Men hoppets vind den blåser vild och fri
Och ger min längtan liv och mod

Nu ryter stormen över upprört hav
Och livet väntar bredvid öppen grav
Då vill jag älska utan tvång och krav
Så att min kärlek berör.

Copyright © 2015 Göran Gustafsson. All rights reserved




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Göran Gustafsson VIP
Läst 588 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-01-15 00:55



Bookmark and Share


  Titti Rydberg VIP
Helt enkelt underbar
Tack för den
2015-02-19

    ADI Nehlin
en vacker och mycket berörande text
2015-01-15

  the apache kid VIP
Beautifully done!
2015-01-15

    ej medlem längre
Så fint!
2015-01-15

    ej medlem längre
Vackert diktat!
2015-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Göran Gustafsson
Göran Gustafsson VIP