Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN SISTA BOKEN

Det  har  på  parnassernas  kafferaster  ryktats  om  att
"Den  nya  boken"  snart  är  i  åstundande, en  bok  av
den art  vilken  kommer  välta  alla vedertagna uppfatt-
ningar  över ända, en intellektuell  bergsprängare som
öppnar  ett nytt universum,den sortens bok som höjer
sig över Koranen,Bibeln,Maos lilla röda, Mein Kampf,
Marx, Engels o Lenins manifester, och alla länders lag-
böcker  och   övriga  världsliga  religioner, den  sortens
bok som gör bokslut med all mänsklig uppfattning om
vad som är och  ska  vara, en  bok  där  sista  dikten  är
skriven,en bok som  röjer,plöjer och sår det nya livside-
alet, en bärsärk, ett bokslut över alltet och intet, en för-
stummelsens bok, där alla röster tystnar, en  intellektu-
ellt  "vild"  bok  skriven  av  atomer  och  molekylers en-
väldighet, den sortens bok som  när  tiden  är  stånden,
har  förlorat tålamodet och säger sig att nu får det vara
nog med tramset, och  spänner  evigheterna  i  en  båge
över universums lagar.
                                                 *




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-01-30 06:53



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Visst ! serru katten,du har väl märkt vilken hybris bibeln,mein kampf,koranen mfl inger...hemskt !
jag föredrar myrors perspektiv i vilket miljoner år visat att det funkat /funkar för dom,men vi ! var befinner vi oss ? om inte i ett kaos av vettvilliga viljor...
2015-01-30

  KattenKin VIP
Javisst noterade jag hybrisen, hur skulle jag ha kunnat missa nånting så uppenbart! Men om man lägger den åt sidan i den verkliga världen så gör den sig rätt bra i den imaginära.
2015-01-30

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Måste nog här tillägga att det är "fruktansvärt" i all sin hybris övertygelse.
2015-01-30

  KattenKin VIP
Storartat i dubbel bemärkelse!



...måste göra en beställning...
2015-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP