Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris


Darrig handskrift i en gammal psalmbok, tryckt 1884

 

Snart nalkas nog

den bistra tid

som livets glädje stäcker

Mitt hopp är,

när jag saknar ork,

att jag har mod som räcker.

Alma

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 432 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-02-11 17:16

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP

Underbar vädjan och med ett ord
som jag fick hjälp av SAOL för att
förstå: stäcker, som tydligen betyder
vingklippa, hejda eller gäcka.
2015-02-13

  P-E-H
Vilket guldkorn du hittat!
2015-02-13

  Monika A Mirsch VIP
Alma och jag är nog inne på liknande tankebanor.
2015-02-12

  Carl O Andersson
Ser en liten stuga,
där en av slit och släp,
krokig gammal gumma
iklädd mörka kläder.
Med förkläde och huckle.
Hon sitter vid köksbordet,
i den skumma belysningen
från det enda fönstret,
och andaktsfullt
knäpper sina knotiga händer
2015-02-12

    Birgersdotter VIP
Gripande
2015-02-11

  walborg
Gripande och vacker bön
2015-02-11
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP