Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DET TUSENÅRIGA RIKETS POESI


Vissa murar faller

medan andra består

i långt mer än tusen år


Som den i mittens rike

med sina tusen öppna sår

minns jag den som i går


En kinesisk pappersdrake

och en svensk papperstiger


Vikta av ett och samma ark

och stöpta i samma eld


Sten för sten och

trappa för trappa

i skymning som gryning

väckte vi varandras inre tvivel


Mitt svar försvagades och föll

när ditt förstärktes och höll


För precis som den förbjudna staden

låter du endast den rätte komma in


En förbjuden frukt

som många vill smaka

men inte vill bli någons maka


Ögonblicken då lystnaden

byts ut mot tystnaden

och med ord som övergår

i trampandet av ömma tår


In i ett hjälplöst tillstånd jag faller

för att fångas upp i en bur utan galler




Fri vers (Fri form) av calbalacrab
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-02-16 18:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

calbalacrab
calbalacrab