Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKÖKANS TROLLDOM FÖRVILLAR FOLKEN

 



 

 

 

 

nära skjuter ingen hare

halvvägs är ej ända fram

ingen präktighet kan dölja

individens synd och skam

tingeltangelreligionen

bjuder pompa, ståt och prål

men kan aldrig bli nåt annat

än en babylonssymbol

religionens skökoväsen

snärjer mänskor i sitt garn

endast utanför dess läger

finns det frihet för Guds barn

surrogat ger ingen mättnad

blinda ledare går fel

ändå söker många lättnad

i dess narr- och gyckelspel

endast Jesu blod befriar

trälen från hans syndalast

tron på Jesus löser upp den

snara där han sitter fast

äkta vara, vara äkta

endast luttrat guld består

jordelivets ljus ska släckas

men till himlen Guds barn går

LARZ GUSTAFSSON 9/2 2009

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-02-20 16:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP