Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris


Myten om De Gyllene Åren


"De gyllene åren" är påtagligt grå,

en känsla som kan vara svår att rå på

när självbilden utgör en retrospektiv

betraktelse av det du ansåg gav liv

åt dagar du kände att världen var din

och varje ny dag sa "Där är du! Kom in!"

 

"De gyllene åren", kan hända de gömmer

sig bakom de moln som så generöst tömmer

sin snö och sitt regn på din trötta lekamen?

Och utgör de då kanske blott en tentamen

som tillvaron skänkt oss , en smula i smyg?

En grym addition av vår levnads betyg?

 

"De gyllene åren" är nog mest en sägen

som hjälper dig orka din vandring på vägen

i hälsa och sjukdom, i lycka och sorg,

byggd på fantasin om ditt hem som en borg.

Så blicka tillbaka! Där kanske du får en

rättvisande bild av "de gyllene åren".




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-02-23 05:01

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Livet blir ju vad man gör det till, för vissa vad andra gör det till. Fantastiskt rimmat om något som de flesta av oss tvingas genomleva, på gott och ont.
2015-02-27

  RitaBrunner
Från gyllene till silvrigt. En livsresa, annorlunda för var och en...
Väl skaldar du om detta!
2015-02-27

  Ingrid Trolle
Mycket bra skildring
med fina rim och
rytm
2015-02-23

  ULJO
Enastående skildring
2015-02-23

  Kaptenlöjtnant
Mycket fint diktat. Gillar ju rim
2015-02-23

  walborg
Elegant sammanfattning av livet som blev
i rytm och i rim om en värld som blev skev
2015-02-23
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP