Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sånt jag funderar över

Jag vet inte om det är träningsoverallsjackan,
eller hans unga yttre
som gör att han anses extra lämplig
att ta hand om människor som hamnat
utanför marknaden för arbete.
Det är lätt hänt
att jag börjar fundera över sådant
jag inte vet

Fridfulla flingor dalar ner
täcker världen med bomullslen kyla
I en grön pärm samlar jag orden
som kan komma till nytta
ifall de har en mening
som är viktig att förstå
Kanske att summera för morgondagen

Med alla brev från arbetsförmedlingen
följer några standardrader
med en text att
om du inte kommer till mötet meddelar
vi din a-kassa
Jag missar aldrig en tid
är inte den typen
Det spelar ingen roll
när man gör ett antagande

Damen med de höga svarta stövlarna
kliver beslutsamt in på vårdcentralen
Klackarna klapprar hårt mot golvet
Hon vet vart de stövlarna fört henne

Människoskalet går omkring på jorden
utan att riktigt veta var det hör hemma
söker skydd, får inget skydd
från en omfamnande Gud
som håller sin varma hand över en
och ser till att det blir någon
rättvisa i världen
Det är svårt att gå
när marken under
försvinner




Fri vers av Kristina Asplund
Läst 150 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-02-25 21:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kristina Asplund