Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VAD ÄR HEM?

Vad är hem?


Barndom.

Minnen.

Familj, vänner.

Säkerhet.


En geografisk plats.

Att vilja gå tillbaks i tiden.

Att vara igen ett forna jag.

Solitäritet.


En känsla.

Frikoppling.

En dröm.

En paradox.


Ånger.

En dialekt.

Nationalitet.

Hur allting startade.


En särskild doft.

En sorts luft.

Speciell värme.

Ett visst hus.


Att tro sig veta
vad som väntar i morgondagen.

Ett barns trosuppfattning om odödlighet,
om att veta rätt.


Kanske –
kanske,

en moders hjärtrytm,
en moders mage.





http://midnattsvidundren.tumblr.com/post/112461742942/vad-ar-hem




Fri vers av Midnattsvidundren
Läst 287 gånger och applåderad av 3 personer
Utvald text
Publicerad 2015-03-02 01:21



Bookmark and Share


  Onomatoprofet VIP
kom ut ur skötet, morsan
2015-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Midnattsvidundren
Midnattsvidundren