Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blev inspirerad av Zavannas fantastiska utställnings-bilder på äldre-men också av min fina föräldrars livslånga kärlek.


Hon och han.

Det var hans sätt att le mot henne
att krama och skänka en puss.
Det var hennes sätt att lysa upp
när han kom in i rummet.
Det var deras sätt att säga snälla ord
att visa sin uppskattning varje dag.
Atmosfären fastnade i väggarna
så påtaglig att den gick att nudda.
När hon fyllde 80 år blev hon hyllad
av en kärleksdikt skriven av honom.
När han läste upp dikten stockade sig
ibland rösten av stora känslostormar.
Deras kärlek var stor och stark
och det fanns plats även för barn och barnbarn.
Ju mer åren går förstår jag vilken förmån jag/vi haft
att få se verklig sann och äkta kärlek.
En sån kärlek som följde vardagens alla utmaningar
och som gav dem styrka och glädje i varandra.
För humor och glädje var en ofta sedd gäst
och alltid fick vi veta va roligt att vi hälsade på.
Hon och han -som var mina föräldrar
lämnade efter sig en fantastisk skatt- en kärleksförebild.




Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 796 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2015-03-17 20:45



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando
mycket fint
2015-04-27

  Lynx63 VIP
Tycker mycket om din vers, sant är att kärlekens nektar är en skatt.
2015-04-17

  anits VIP
Så vackert om kärleken!
2015-03-29

    Oswaldina
Fin kärlekshyllning.
2015-03-24

    bittemi VIP
Värmer att läsa den här fina texten!
2015-03-23

  ResenärGenomLivet VIP
Fantastiskt att ha sådana förebilder...fint berättat...
2015-03-21

    ej medlem längre
KÄRLEKEN med stort K. Tack!
2015-03-19

  Ljusletaren
Så vackert och så otroligt vackert *tack*
Har Zavanna en utställning *måste ses*
/kram
2015-03-18

  Chawa VIP
Varm kärleksfull hyllningstext att bli glad av att läsa!
2015-03-18

  Lars Hedlin
Mycket känslor i texten!
2015-03-18

  louisegirl
Otroligt varm och vacker text, om kärlekens äkthet " Tack"
2015-03-18

  Gunnel Eriksson VIP
Föräldrar som gett förebilder.
Varm text.
2015-03-18

  P-E-H
Vilket fantastiskt arv att få dela! Kärleken... Den dyraste skatt som finns.
2015-03-17

  lila fjäderblomman VIP
Åh så fint! Tack för att du delar med dig!
2015-03-17

  ULJO
Här sätts kärlekenti fokus, härligt
2015-03-17

  Marita Ohlquist VIP
Störst av allt är kärleken och den sprider sig som ringarna på vattnet!
Underbar text att läsa och njuta av.
2015-03-17

    ej medlem längre
En text jag bara älskar att läsa. Om och om igen. Här bor kärleken!
2015-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP