Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något litet inspirerad av litet olika människor, historien, nutiden och även en smula egna erfarenheter, till att skriva, om saken, från gång till annan.


Om du vill påverka




...en person, ett regelverk eller samhället. Se då till att det kostar att göra fel och belönas att göra rätt. Det brukar ha effekt. Åtminstone i början. Allt kan ha en god början, men efter någon tid börjar människor ta saker för givet. Det inträder en viss stagnation och underhållet av sakernas tillstånd förfaller. Det behövs ständiga vitamininjektioner för att förändringens vindar skall fortsätta blåsa. De blåser sällan av sig själva. Det måste få kosta att göra fel, men även att göra rätt. Ett till synes enkelt recept. Om det smakar gott att göra gott och rätt, att behandla andra människor väl, då finns det något att vinna på att göra rätt. Men om den onda och orättvisa sidan får in en fot och det börjar smaka gott att missbruka sin ställning, sina medmänniskor och individen inte klarar av att rätt handskas med sina känslor, ta ansvar för sig själv och utvecklingen. Ja, då stjälper kanske plötsligt liten tuva större lass.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-03-18 09:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP