Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jesus väg till korsfästelsen


Himlens avsky

 

 

 

bärande ett kors

 

förrådd av sin man

 

slagen spottad hånad

straffad och förföljd

 

vägen är lång

 

tusentals människor

river upp damm

 

törst gör den svage

svagare

 

törnekronan sliter

med sina taggar i

smutsigt skinn

 

vetskapen om döden

lugnar

slutet vill komma

 

vägen är lång

 

känner närheten av

mod och styrka

 

förtröstan är den

svages hjälp

 

 

het sol övergår i

storm

 

regnet piskar den

korsfäste

himlen har öppnat

sin avsky

 

slutet är kommen

 

himlen visar sin

makt

 

den korsfäste

vilar i sin

död

 

himlen visar sin

avsky

regnet renar den

förrådde

 

vilandes på sitt

kors




Fri vers av Liten Karin
Läst 362 gånger
Publicerad 2006-04-16 12:37



Bookmark and Share


  Yvonne Vigstrand
Man kan känna hur tungt korset är att bära.....
Fin inlevelse!
Kram från Yvonne
2006-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Liten Karin