Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Empiri

Finns det människor som är inkompatibla med allt, likt en nyckel som inte öppnar någon dörr? Somliga tycks varken kunna konjugeras eller kompletteras. De är stöpta i en form som inte verkar passa in på en enda plats i universum. Ljudvågorna från deras hjärtslag ebbar ut i oändligheten utan att någonsin bli uppfattade. Deras existens tangerar aldrig någon annans, för de löper alltid parallellt längs med resten av världen, och parallella linjer möts inte. Måhända består de av en så ovanlig kemisk sammansättning, att det inte kan ske någon reaktion vid blandning. Eller så har de kanske blivit stämda i fel tonart av en tondöv musiker utan gehör och stämgaffel. Kan det vara så att det faktiskt har skett något slags fabrikationsfel? Så är det ju naturligtvis. De måste helt enkelt vara resultatet av någons tillfälliga slarv i tillverkningsprocessen. Det här med precision och noggrannhet är viktigt har jag hört.




Fri vers (Fri form) av koboltblå
Läst 191 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-06-03 21:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

koboltblå
koboltblå