Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den medlidande

Idag har du klätt upp dig
i offrets kläder
lagt dig i moralens säng
och lider det öde jag led
Du jämrar dig
över falska egenheter
den medicin
du en gång ordinerade mig
Minns du?

Även om jag vill
kasta det i ditt ansikte
och få dig att vakna
så förstummar skulden mig
Medkänslan får mig
att tycka synd om dig
och du ber om hjälp
den hjälp
jag ensam
på knän
sökte
i de där stormarna
Minns du?

Jag finns för dig
igen
på bekostnad av ett eget lidande
Kommer du minnas?




Fri vers av FamousGrouse
Läst 254 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-07-04 13:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

FamousGrouse