Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Existensiella tankar, för inre resning.


VILKEN RUBRIK SKULLE PASSA

EN INRE KÄRNA - SVÅRT FÖR EMPATEN. Oavsett en segerviss väljer Kärlek oavsett form, tid eller rum.

Konstant Kärlek. Underbar och transformerande. Ödmjuk och stolt i vacker balans.

*

- Är Lycka ett tillstånd av orubblighet?

*

- Nej, då blir Du regid och fastnar.

*

- Är frid en känsla av.....?

*

- Acceptans.. Med andra är Acceptans vackert.

*

Jag drömde nu:

- Som en  stor ring av järnring, solid, genombruten, 

Tolkning: men likt hjulet snurrar den. Pi i Qi. (pi kom i nästa dröm, då jag somnar medan jag skriver, är så skönt trött)

*

- Är frid då att ta ansvar?

*

- JA, det tror jag, ansvar känns gott i omtanke men tungt av plikt. Ansvar i jämvikt. Balans.

*

Frid är ett val, frid när ansvar att stötta den, genom bra val och att stötta andra till detsamma.

*

Goda intentioner lyser igenom eventuellt dåliga beteenden eller knasiga ord.

*

Tillit Börjar inuti och sprider sig som ringar ut.. 

*

Djur dresseras att hoppa genom ringen med domptörens piska klatchande.

Eld kan vara i ringen.

*

Ingen fri katt eller själ vill ej hunsas så. Djur har instinkt så fin. De vet själva var att sitta stå och gå? Varför Cirkus? Varför applåder och manège? 

Ingen behöver bjuda på fri sprit (ännu en dröm och jag dricker knappt själv, L  scenariot en vän har sagt fritt att beställa vad en vill på en färja, Stena Line) somnar igen drömmer att jag publicerar detta... 

*

Så det gör jag.

Jag vill alla väl, även om jag älskar mitt Ego och busar och gör fel.. 

Mitt ärende är Kärlek. Min anledning till denna inkarnation.

*

- Varför föddes Du? 

- Vad gör Dig som vackrast? 

 

För mig är förlåtelse vackrast. När jag fylls av medkänsla/Compassion då ser jag inte lika hårt på min nästa då mjuknar käkbenet, ögoben ler och pannan slätas ut, då andas jag med armar upphöjda mot skyn och bröstet stolt och ut ryggen rak med stadig lagom bredd på fasta fötter och elastiska ben och gung i höften som flera lär ut...

*

Kropp

Själ

Tanke

Eterkropp

Hjärta

*

Så nu behöver jag dans.

Glad jag vet jag kan själv men

det finns en publik för Alla...

Jag vet ögon av Kärlek finns.

*

Vi får ta för oss av livet.

Ibland vill livet ge oss en blomma.

- Ja, tack.

Jag tar emot blomman om blomman bryts i respekt i en hand full av omtanke och Kärlek. 

*

NU <3

 

© DominiQue




Prosa av DominiQueen
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-07-13 20:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin.
2015-07-13
  > Nästa text
< Föregående

DominiQueen
DominiQueen