Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det tröstande barnet


När jag var liten spelade jag barn i en teaterpjäs
Amatörer
Tystnad
Stumspel


Varje dag tvingades jag kyssa teatergurun på kinden
Cigariller
stelnad lukt
av gårdagens andedräkt


Pjäsen skrämde mig
Skådespelarna
hårda
utmejslade
ansikten
stumspel
bland musiken som fängslade mig


Den första kvinnan som spelade min moder
mjuk
omhuldande
givmilt
leende
drunknade jag i hennes barm


Jag tog vad jag fick
så som jag alltid gjort


Ett moderlöst lamm
som suger mjölk
där den kommer åt


Jag spelade panflöjt
och det glada barnet
hoppade
omkring
fast i deras värld


Den andra kvinnan som spelade min moder
Hårda
händer
Utmejslat
ansikte
Stumspel


Jag var
förvirrad
ett offerlamm
som suger mjölk
där den inte kommer åt


Kvinnan som var min moder
spelade
inte
sin
roll


Där var jag det tröstande barnet
som
fyllde
hennes
själ
med offerlammets mjölk




Fri vers av Lady Macbeth
Läst 469 gånger
Publicerad 2006-04-19 09:45



Bookmark and Share


  Luminus
Du är rakt på med din smärta. Jag gillar det... men jag vet att du kan bättre.
2006-04-19

    Regina E
Stark och fin dikt om barnet som blir tröstare. Tycker om inledningen och liknelsen med teatern, som fungerar så bra med sitt "rollspel" samt själva uppställningen av dikten, konsekvent och snyggt.
2006-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Lady Macbeth