Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Framtidsutsikter

Ångest
Jag hatar dig!

Du bryter ner mig, knäcker mig, förstör mig
Kokar som syra i mitt blod
Ångest, jag avskyr dig!

Du förtär mig, som ett långsamt och utdraget sista andetag
Klänger du fast vid mig

Du tar sakta över, förlamar och dominerar mitt liv
bryter ner min vilja och det som en gång var
ett glädjande tidsfördriv

Ångest, försvinn! Lämna mig.
För en dag till här i livet med dig
Det skulle knäcka mig.

Ångest, snälla försvinn.
Lämna mig.
Jag är bara skalet kvar
av den en gång starka människa som jag var.

Ångest, du är klar nu
det finns ingenting kvar.

Glädje och lycka är krossade drömmar
spillror från ett liv som inte finns mer

Allt som är här är skalet
tomheten
det ekande skriket inom mig
som inte hörs
och som inte längre känns.

Du kan gå nu, Ångest.
Du har redan tagit allting ifrån mig

Låt mig vältra mig i misären,
ledstjärnan
Det som är mitt allt.




Fri vers av Faelnirv
Läst 223 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-07-18 20:26



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ångest är ett märkligt begrepp. Tydligen är upplevelsen av den högst individuell. Och det som utlöser den är förmodligen också personligt.
Jag får t ex ångest av för trånga utrymmen. Det kallas klaustrofobi. Andra bekommer sådant inte ett dugg.
Ångest kan väl också bottna i oro. Troligtvis alltid i rädsla av någon form.
2015-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Faelnirv