Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Men om vi vandra i ljuset, såsom han är i ljuset, så hava vi gemenskap med varandra, och Jesu, hans Sons, blod renar oss från all synd. 1 Johannesbrevet 1:7 "jag är väl medveten att det finns bra ting oxå med internet och datorer...kb"


bakom ett fönster

 

hon sitter bakom ett

fönster

inbillar hon sig

soffan

var bekväm för ett halvt liv sedan

vinet

det sista drack hon upp igår

flaskan

är lika tom som hennes själ

boken

är den inspiration hon tar ifrån

kaffet

hon smuttar på är som ljummet piss

fönstret

är en data-skärm 22 tum stor

mobilen

är en iPhone 6 senaste modellen

 

hon är inte ensam dock ensamhetens slav

hon är alla oss som längtar både Du och jag

de tog vår värdighet och kallar det att socialisera

allt för att få oss dumma lättare att kontrollera

 

men det kommer en dag när alla fönster skall krossas

en dag när verklighetens hand tar bort det som är på låtsas

redan nu visar det sig om man kan tyda tecknen runt vår värld

snart kommer människosonen och gör slut på ensamhetens härd

 

för den som vill av egen fri vilja så kan fönstren krossas nu

dessa fönster stänger oss inne och har blivit vår tids avgud

sann gemenskap fås ej genom ljuset från en bildskärm eller två

låt Hans ljus och kärlek få bli vår gemenskaps heliga vrå

 

hon, Du och jag, sitter bakom ett

fönster....................

 

 

kb

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-09-02 16:27



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Berör starkt.

"snart kommer människosonen och gör slut på ensamhetens härd"
2016-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP