Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
This poetry is in the Albanian language, for me the most beautiful language in the world. Albanian language has a feature, it is read as it is written. Perhaps you can feel the extent of the string and the harmony of words


Lule bore në rrgajë

Në majën e tij një kreshtë rrotull harkon,
E maja thellohet teposhtë në rrgajën zhuritur,
Po derdhet si qumshti në breg hëna trishtuese…

Nën bredhin e ri është ulur burimi, në sy
Qerpik e në buzë praron pa nda rënkimi,
E mbetur i vetëm si lodër, kalon udhëtari.

Errsirës i bie përtokë era kumbuese,
Mes ahut, lisit dhe gurit fryma e barit urtohet
Udhëtari ndalon e përkundet me tokën e zezë.

E zbardh pak hënë mes rrugës, e mali ofshanë
Pa frymë mbetet kraharori mbuluar me barë,
Me gjethe e krend e lule bore, në rrgajë…


15.03.2005




Bunden vers av Ed Martini
Läst 399 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-08-07 00:18



Bookmark and Share


  Mirreh VIP
Sa eshte e bukure gjuha, aq e bukure thurja vargjeve. T´lumt pena se na fute ne kete udhtim përkundës t´udhtarit ne rrugë.
2016-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Ed Martini
Ed Martini