Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att göra något mot sin vilja.


Inbrända regndroppar med en eldskriftsfjäder

du står inte ut med att känna det
delvis kalla regnet mot din hud
med en eldskriftsfjäder bränner du in
regndroppar i den närmaste trädstammen
några ögonblicks ro varar medan
ingraveringarna glöder och brinner
när de mörka sotspåren träder fram
kommer skuldkänslorna in i bilden

du ogillar din handling mörkerdropparna
faller ännu iskallare än förut
än en gång ristar du in nattregnet i barken
om någon ser eldresterna skulle du
inte vara sanningsenlig om hur de uppkommit
skamkänlorna är starka i den skimrande
silveraspens stam finns inga förmörkande sotspår
där bränns inga isdroppar in i barken
men i nattens enslighet sker sådant ändå




Fri vers av Elin E
Läst 216 gånger
Publicerad 2003-11-05 15:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elin E