Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barfotabarnet har blivit en vuxen kvinna





Du har tappat ditt ord och din papperslapp
- glömt koden


du barnfotabarn i livet
- finskorna på


så sitter du åter på handlarens trapp
- stod i kassakön


och gråter så övergivet
- suckade tungt


vad var det för ord - var det långt eller kort
- fyra siffror


var det väl eller illa skrivet
- mindes inte


tänk efter nu - förrn vi föser dig bort
- kön blev längre och längre


du barnfotabarn i livet
- skorna klämde på tårna





Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 574 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2015-09-06 10:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Berörande scen.
2015-09-08

    Dan Myrbeck
Bra om ID-kod
och kläd-kod.
2015-09-07

    Sefarge VIP
Ferlin småler nog,
från sitt poesimoln
åt ditt fyndiga
"strössel på hans glass"
utan missunsamhet.
:)

2015-09-07

  Gunnel Eriksson VIP
Alldeles utmärkt!
2015-09-07

  Klara Ord VIP
Elegant!
2015-09-06

  lila fjäderblomman VIP
Bra där!
2015-09-06

  Respons VIP
Finurlig travesti
2015-09-06

  KattenKin VIP
Häftigt! :)
2015-09-06

  M.Eta
Rolig"översättning" på Nils Ferlins fina dikt. Förvandlad till nutid! Dessa koder man ska ha till allting! Fint kram
2015-09-06

    GG
Haha :) Du är så finurlig! Jag tror Nils Ferlin hade skrattat gott om han levde idag.
2015-09-06

  Maj-Lis VIP
Bra
Så har det blivit
2015-09-06

  Ida-Marianne
Jaa... Det är inte bara en kod vi måste komma ihåg...
Bra beskrivning på hur fånigt det känns när man glömt koden. Då står man där och skäms. Eller när man sätter in fel kort i läsaren...Kanske blir det bättre när man bara behöver fingeravtrycket eller när de har ögonskanner...
2015-09-06

  Anya VIP
Men vilken frän...det där måste jag också testa någon gång.
2015-09-06

  Larz Gustafsson VIP
https://www.youtube.com/watch?v=_IJ2eqa1i3E

2015-09-06

  Larz Gustafsson VIP
Ferlin - den störste genom tiderna!
En fin hommage.
Läste själv denna inför publik...

2015-09-06

  louisegirl
Berör mig starkt <3
Fint framfört!
2015-09-06

  Maria Sundelin VIP
En intressant vinkling
Kramar
2015-09-06

    ej medlem längre
Nutidsdrama...ack så mycket sanningskorn du har bakat in i dina ord.
2015-09-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin travesti på Nils Ferlins berörande dikt.
2015-09-06

  Lars Hedlin
Din text berör
2015-09-06

    ej medlem längre
Bra denna,så fint du vävt in Ferlin i din text!
2015-09-06

  Marianne Räf
Tragik i kubik!
2015-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP