Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En av barndomens hjältar...ingen bagatell



Postiljonen på
vår gata ångade upp
läste alla brev
ibland hände att han rev
skrev nytt svar på kärleksbrev

lyckliga slut var
hans tidsfördriv själv levde
han ett olyckligt
liv utan uniform var
han en osalig ande

som mist sin gudstro
gud som haver barnen kär
domprosten kunde
inte tygla sitt begär
höll ynglingen alltför kär

postiljonen på
vår gata höll sig på sin
kant brevduvan med
änglavingar vars vingslag
sen länge har slutat slå

förtjänar att få
ett eftermäle för sin
gärning anmälde
alla övergrepp mot barn
som kom till hans kännedom





Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-09-12 19:22



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Kanske har vi var och en av oss, i andras ögon "märkliga" agendor.
2015-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP