Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något litet om växling skulle det egentligen stått i rubriken, men så råkade jag skriva ihop orden och så orkade jag inte ändra det tillbaka.


Något litet omväxling



Jag håller inte
med om förslaget
om att Sverige

borde byta valuta
till den norska
kronan, eller hur

de nu stavar
till den. Visst
kan jag hålla

med om att
den norska kronan
ligger över den

svenska. Men är
det verkligen ett
skäl att lyssna

på när det
kommer till att
tala om valutaväxling?

Jag tror att
de skulle skratta
åt oss i

Norge om regeringen
försökte förhandla sig
fram till den

saken. Vad är
egentligen kortaste vägen
till den mest

lama av ursäkter?
Det finns trots
alla Norgebor som

vill bli 'svenskar'.
Och svenskar som
vill bo norskt.

Men att slå
ihop våra två
länder igen som

om vi betraktades
som systrar och
bröder av dem

den känslan har
jag bara inte
även om vi

svenskar inte har
något väl särskilt
mot just Norgeborna?




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 156 gånger
Publicerad 2015-12-25 08:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP