Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elegi



Bland fallna löv
och nålbrevsbarr
som av ängslan fördröjd
framåtböjd
stavar hon sig fram

Hon ser
rotvältorna vittna
om fall från middagshöjd,
vardagsvåld mot gammalt virke

Vinden varslar åter
om värre väder.
Skyarna drar sin gråhet
och solen mattas

Där ungsly vaggas
osynligt kråkkrax
att det snart är dags

Nuet vet inget;
är bara en önskan
om förlängning.








Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 592 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2015-09-19 14:49



Bookmark and Share


  Sunlight
Känner doften av höst
det bleknande ljuset

och önskan om förlängning

Så väl skrivet!
2015-10-05

  RitaBrunner
Hyllning till hösten (årstiden)!
Sista strofen är helt fantastisk!
2015-09-21

  Thomas Widemark
Fin och gåtfull!
2015-09-21

  Heikki Hellman
Djuptänkta strofer!
2015-09-21

  Vici
Fint skrivet.
Många associationer och väl förmedlad känsla av höst i människoliv, tidsålder och natur samt förebådande om förändring...

Tycker mycket om den förmedlade känslan i sista stycket.
2015-09-20

  Åse Tropp VIP
Vackert beskrivande om natur men jag anar mer, tycker om detta.
2015-09-20

  Yrre VIP
Fin!
2015-09-20

  Gunnel Eriksson VIP
Vackert om skogen.
Tycker särskilt om allitterationerna
i tredje strofen.
2015-09-20

  Silverstripe
Gillar speciellt sista stycket!
2015-09-19

  Ingrid Trolle
En mycket vacker
och berörande elegi
Andra strofen är helt
fantastisk och allt
är så välformulerat.
Hoppas att den får
välförtjänt uppmärksamhet

2015-09-19

  Anya VIP
Mjukt för du läsaren framåt. Tycker om dina ordval: nålbrevsbarr och middagshöjd. Det lyfter texten. Slutstrofen får orden att landa.
2015-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP