Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Satt och skrev medan Göran Greider höll hov för lyssnarna under eftermiddagen. Blev tre texter och jag lägger ut dem en efter en. Hade bara någon timma innan lyssnat till liten historielektion om C. Jonas Love Almqvists liv.


Dagens rimmade rader I



Jag går från gata till gata
jag går mellan vägarnas hus
inte för förargelse eller alls att hata
utan för allt detta människorus

ingen känner mig och jag känner ingen
där vandringen går från spis till spis
i rörelsen fram bland de döda tingen
för idéer och känslor på alla de vis




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-09-19 18:27



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Dagen efter fick jag hjärnblödning, det som stundom går under den mer engelska formen 'Stroke'. En operation på ett större sjukhus, gjorde att jag överlevde även denna olycka. Det är den simpla förklaringen till att jag inte skrev så mycket texter under denna tid i livet. Det kan ta tid, månader, att hitta tillbaka till hur att göra något alls. Gå, tala, vara en någorlunda fungerande individ.
2024-03-21

  lodjuret/seglare VIP
Eftersom jag befann mig i en kyrka den gången och jag var där därför att den som höll i arrangemangen där bjudit in Göran Greider. Så var det nog inte varken radio eller teve jag såg på, utan 'i levande livet'. Så även om texten går litet som Nils Ferlin skrev... ...så satt jag och skrev litet istället för att rita en smula, dricka litet alkohol i form av en flaska öl, röka en cigarr eller spela rysk roulette. Något kan ju ha för händer medan en lyssnar på vad någon annan låter sig säga om det ena med det andra. Att lyssna på föredrag eller musik, det kan väl gå på ett ut?
2017-05-20

  Nanna X
Ärdu säker på att det inte var ett program om Ferlin du kollade på? Dikten låter mera i hans stil.
2015-09-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP