Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur skall man kunna värja sig för allt som sker. Om man blundar och sedan öppnar ögonen ser man ilandflutna pojkar på en strand, söndersprängda städer och flyende människor vid taggtrådsstängsel. Det finns människor som bär skuld i detta.


Den sorgens tid är inne

Den sorgens tid är inne, då mänskor flyr från krig.
De lämnar hem och rike, där allting är ruin.
Med bylten, barn och farmor långt över land och hav
beger sig millioner att slippa egen grav.

När flykting står vid gränsen till rika länders värld
möter taggtrådsstängsel, dörrar och gevär .
Han lämnas där att frysa, att svälta i sin nöd.
Skall han likt dränkte pojken vid stranden se sig död.

En gång när räkenskaper görs upp i framtiden,
då skall vi syna konton, som saknat samveten
och fyllts med smuggelpengar, med inkomst från fabrik,
som tillverkar de vapen, som åstadkommer lik.

Vad hopp finns då att finna för mänskor på vår jord.
Hur skall vi återvinna ett liv med framtidstro,
där leenden och värme förhärskar, ger oss mod
att skänka all den kärlek, som tid kan ta emot.




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-09-23 08:53



Bookmark and Share


  Minkki VIP
sedan texten skrevs har mycket hänt - svar på frågorna har poetens klarinett
2015-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP