Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Längtar till min gitarr så jag kan spela in denna slagdängan


Just då som livet knackar på

Under sällsynta dagar finns stunder
Då det känns att det ännu sker under
En förevigt som finns i sekunder
Jag försöker hålla kvar
Det kan vara en sång som nån sjunger
Blott en ton som kan släcka min hunger
Tonen som andas från lungor
Liksom andas ut ett svar
(Och det känns som att)
Nu kan ju även jag få andas
Och nu är det tid att jag andas ut
Med allt runtomkring ska jag blandas
Allt som är överallt
Nu är det tid för att andas
Nu är det tid för att andas in
Jag är inte rädd att förvandlas
Att av värme blir kallt
Söt som blir salt
Då någonting blir till allt

Ref
Just då som livet knackar på
Låter knack knack knackeriknack
Vänd ej om och backa då
Inför livets vackerattack
Knackelibanket och knackandet
När livet och ljuset bryter
in. Modigt ej blicken som flackande
in för stormen som snart den ryter
Jag finner mig snart vara tackande
När i livets vågor jag flyter
När som livet knackar på
Livets röst som snackar då
Inte böja nackar då

Ibland är det då jag avlagt en sträcka
Ibland är det vackraste snäcka
Ibland en semester en vecka
Då allt blev helt perfekt
Ibland är det havet och bruset
Ibland i det höstmörka huset
Du kröp nära när du släckte ljuset
Efter ljuset blivit släckt
Då kände jag att jag andades
Då kunde jag åter andas ut
Med allting omkring jag blandades
Allt som var överallt
Då blev det tid för att andas
Då blev det tid för att andas in
Jag var inte rädd att förvandlas
Att av värme blir kallt
Söt som blir salt
Då någonting blev till allt

Ref




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Knickedick
Läst 239 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-09-23 18:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick