Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två krafter

Och order drogs ur rocken,
se din position i flocken,
slåss med knutna nävar
tills fi med näsor brutna bävar
medan patroner skjutna svävar.
Vi strävar alla
av hatet kalla
mot segerns söta dagar
då fi med svällda magar
inte längre andas
och maktens tider randas.

Men kärleken är vis,
själva godhetens bevis,
liv vill leva,
liv vill lova
växa, vecklas ut,
förnyas utan slut.
Kärlek finner
väg som vinner,
en mänsklighets förening-
själva livets mening.




Bunden vers (Rim) av Poeten Salvador VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-16 06:08



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Otroligt både skrämmande och bra och uppmuntrande dikt om krig och kärlek.
2015-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP