Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ARBETARKULTUR

här känns det som att väggar andas

arbetarkultur

hur pappan gick till järnverket

i både ur och skur

om helgen var det vitskjorta

och biografbesök

i veckorna full fart igen

och pannbiffar med lök

 

det är den tunga bruksbygden

som bär sitt tuffa arv

som härdat hela samhället

i många tidevarv

det är det fasta handslaget

och solidaritet

och järnhårda förhandlingar

med svetsad kampenhet

 

 

LARZ GUSTAFSSON   5/11 2015




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 118 gånger
Publicerad 2015-11-05 16:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP