Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syre.

För några år sedan sade han:
-Har du inget tak på ditt hus,
har du inget hus.

Jag hade länge sökt efter
en takläggare och trodde mig
funnit en.
Jag hade misstagit mig.

Igår sade han åter något
om ett hus,
han som sagt mig det där första.
-Det behövs syre under taket,
annars blir det för tätt.

En luftspalt.
Det var vad deras sparade
respengar nu istället fått gått till.

Mitt hus är högt,
med många våningsplan.
Staplad och snyggt sorterad kunskap.

Nu har jag fått en chans
jag aldrig trodde jag skulle få.
Den chansen trodde jag än mindre
jag skulle kunna ta.

Nu har jag i alla fall fått
just den chansen.
Nu kan jag ta den.

Något jag lärt mig är
att försöka andas
i alla lägen.

Andas mig igenom.
Det tunga,
det lätta.

Det kan vara så att jag nu funnit
min takläggare.
Det kan vara så att jag i så fall
behöver bygga mig en luftspalt.

I den tänker jag andas.
Långa djupa andetag.

Luftspalt före resa.
Just så.




Fri vers (Fri form) av filosofÅsa
Läst 165 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-11-08 08:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

filosofÅsa
filosofÅsa