Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klagolåt från ett "sommarbarn"






Hösten kom hoppande på ett ben

en kofot

bröt sig in i själ och hjärta

tog bort ljus och värme

efterlämnade mörker och kyla




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 418 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2015-11-09 10:20



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Snart vänder det och tiden går fort, både på gott och ont...man får leta ljusglimtar i mörkret...
2015-11-11

  Lars Hedlin
bra i styrka och i genomförande!
2015-11-11

  louisegirl
Känner igen <3
Jättebra!
2015-11-10

  Gunnel Eriksson VIP
Precis. Nu är det mörker tills det vänder.
2015-11-10

  Teresia Ridell
Starkt och fint skrivet.. Känner igen mig i det lilla barnet som hellre vill ha sommar..
2015-11-10

  StinaJ VIP
Det brustna hjärtat, det gör ont när det blir så. Vemodigt !
2015-11-10

  Valter Örn VIP
Man får se det positiva i att genom höstens mörker och kyla så uppskattar man sommarens ljus och värme desto mer.
2015-11-09

  Hanna Mari Wallin
välbeskrivet
tycker om!
2015-11-09

    ej medlem längre
Känns igen om denna halvan av året. Julen är en räddning.
2015-11-09

  M.Eta
En brasa i öppna spisen, tända stearinljus på bordet och sno in sig i en varm filt i soffan, är tillåtet den här tiden! Fin men lite kylig text om hösten.
2015-11-09

    Dan Myrbeck
Kanske blir vintern en
förbättring?
2015-11-09

  Anya VIP
Här tänker jag att hösten blev mycket jobbigt för sommarbarnet som trivts under några månader i någon annans vård.

MEN jag kan också tolka "sommarbarn" som en metafor för någon som tycker om sommaren och då blir hösten jobbig på ett annat sätt.
2015-11-09

    ej medlem längre
Tänd ljus och se det goda i hösten, finns mycket fint att se och känna.
2015-11-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Tyvärr så! Men ljusare tider kommer.
2015-11-09

  Tor-Björn Gustavsson VIP
En dyster dikt men ack så bra.
Ha de bra,snart är det vår!
TBG.
2015-11-09

  Eva Helene VIP
Bra detta och kan känna igen mig!
2015-11-09

    ej medlem längre
Ett smärtsamt minne...
2015-11-09

  Rise Little One
Tur att den inte kan stanna i evighet!
2015-11-09

  Junia VIP
Ja, nåt sånt!!
2015-11-09

  Maria Sundelin VIP
Så kan det bli
Jag får en bild av Emil i huvudet när jag läser denna
Kramar
2015-11-09

    ej medlem längre
Rolig,både humor och allvar i denna.
2015-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP