Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet är som en pendel





Trivs bäst när den svänger från sida till sida
känslorna avlöser varandra
det är då jag lever


Trivs inte alls när den hänger stilla
likgiltig, utan känslor
det är då jag bara överlever




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 536 gånger och applåderad av 36 personer
Publicerad 2015-11-17 09:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Pendlande är som mest trivsamt, absolut.
2015-12-07

  ResenärGenomLivet VIP
Då är det bäst att låta den svänga...:-)
2015-11-20

  Rise Little One
Fyndiga och mycket intressanta tankar här!
2015-11-20

  Teresia Ridell
Mycket bra fångat och förmedlat !
2015-11-18

  Lars Hedlin
JA just så..kram
2015-11-18

  Eva Helene VIP
Fin metafor och kloka tankar här!
2015-11-18

  aol
Så få ord men så sant berörande
2015-11-18

    Birgersdotter VIP
Håller med-finurligt skriven.
2015-11-17

  Sommarina
Ett jämnt tickande är bäst, härligt svängande.
2015-11-17

  Maria Sundelin VIP
Förstår precis den liknelsen
Bra fångat
Kramar
2015-11-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Livet får inte vara stillastående. Det beskriver du fint.
2015-11-17

  Marianne Räf
Du har en poäng där att man
behöver rörelse i tillvaron !
2015-11-17

    Dan Myrbeck
Jag förstår, men jag tror neutralläget behövs som kontrast för att uppleva de andra tillstånden.

PS: Newton gillade verkligen neutralläget - tyngdkraften,
du vet...
2015-11-17

    ej medlem längre
Ja utveckling mår man bäst av, stillastående förslöar...
2015-11-17

  M.Eta
Det är aldrig bra om tiden står still, så sant och bra beskrivet!
2015-11-17

    GG
Bra formulerat!
Gillar också bäst när livet verkligen lever, och ingen bromsar det :)
2015-11-17

  överlevaren VIP
Livet går fram och tillbaka ... viktigaste är att det rör sig, inte blir dötid!
2015-11-17

    ej medlem längre
Håller jag med KattenKin. Enkelt och klok dikt.
2015-11-17

  KattenKin VIP
Men så fin metafor, tycker mycket om din text.
2015-11-17

  StinaJ VIP
Allt hänger ihop. Det onda måste mötas med det goda. Annars blir det bara stilla utan liv.
2015-11-17

    ej medlem längre
Likgiltighet kan föda aggressioner...låt pendeln svänga vilt bara den pendlar!
2015-11-17

    Sefarge VIP
Det låter lite som Du
Har "Sjömans blod"
I ådrorna!
:)
2015-11-17

  louisegirl
Bra ordat!
2015-11-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
Med några få ord
får Du till, hur
livet skall gå
för att vi bäst
ska må!

2015-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP