Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök av mig att till svenska tolka Leonard Cohens sång "Almost Like The Blues"


Nästan Som En Blues

Jag såg hur mänskor svalt
Det var våldtäkt, det var mord
Deras byar stog i brand
Och de övergav sin jord
Jag undvek deras blickar
Jag glodde på en ros
Det var kallt, det var tragiskt
Det var nästan som en blues

Jag måste dö en smula
Mellan varje mordkomplott
Och när jag slutat tänka
Då var allting dött och grått
Det finns död och de som lider
Och moral som flyr sin kos
Ett krig, och barn som saknas
Det är nästan som en blues

Så jag lät mitt hjärta stelna
Ifrån röta och ståhej
Och min far sa jag är utvald
Men min moder hon sa nej
Jag hörde deras story
Om romers och judars lott
Den var bra, den var ej tråkig
Men det var tungt och det var rått

Det finns ej någon himmel
Och inget pinorum
Så påstår lärd professor
Från sitt höga podium
Men jag har blivit bjuden
Trots av synd jag haft min dos
Det är nästan som en frälsning
Det är nästan som en blues

Svensk text:
Copyright © 2015 Göran Gustafsson. All rights reserved
Engelsk text: Leonard Cohen




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Göran Gustafsson VIP
Läst 558 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-11-22 00:08



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Fantastiskt vacker, tragisk och välskriven blues
2020-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Göran Gustafsson
Göran Gustafsson VIP