Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pepparkaksmamman

Jag får vara med och hälsa på
alla nya mammor och pappor
till min äldsta dotter

Alla är välklädda och lagom bruna
i kjolar kostymer eller skinnskor

Alla kan prata
med mjuka pepparkaksröster
om hårda svåra saker

Alla vill heta
Berit, Ann-Marie, Lillian
Bertil, Lisa, Ing-Marie
Helga, Anders och Ulla
istället för
kontaktfamilj familjehem
BUP socialtjänst habilitering
och polis

Alla har lovat mig
att jag skall få
knådas
plattas
tryckas ut
härdas
och brännas
tills jag blir en ny
och bättre mamma




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-12-08 03:24



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Helt åssom som dottern skulle sagt
urbra kunde skrivit det själv
så var det
jävlar va du vet!
2015-12-08

  P-E-H
Smärtan griper tag i mig när jag läser. Skickligt och fyndigt diktat om detta svåra..
2015-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP