Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PRESSETISKT

Pressetiska regler  medger  att icke röja  sina källor,
men står dock  icke över ett lands lagar, och om det
misstänks föreligga brott begångna såsom ärekränk-
ningsfall,   förtal  och  misstänkliggöranden  i  syfte
åsamka person men i att det ineffekterar  på liv och
hälsa, är  detta  att  jämställa  med  " skyddande  av
brottsling" för det lär  förekomma  frekvent, mot de
som inte har ngt dölja och därvidlag uppträder med
sina autentiska namn, därav bör källan röjas för att
kunna bemötas med verifierande argument i de fall
källorna misstänkes vara ogrundade.
Men människans  natur  är  feg  och  understöds  av
ohederliga  intellekt, där  ingenting  erkänns  gratis,
och endast barn och dårar säger sanningen,samt för-
hoppningsvis en eller annan med rättvisepatos  ädla
sanningslidelse.
-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-12-21 09:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP