Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Realist eller romantiker !?


DEN POSITIVA OPTIMISMENS FÖRHASTADE FÖRHOPPNING

Det  byggs  i vissa  sammanhang  upp  optimistiska
förväntningar   av   positivt   inriktade   människor,
som  inte  undersökt  de  grundläggande  underlag-
en  för  dess   eventuella   händelseförlopp  och  för-
verkligande,  man   förtränger  de  eventuella  hind-
ren som kan  föreligga och väljer  med skygglappar
bara focusera  på det  positiva, utan  undanröjande
av de hinder som  kan  förekomma, vilket  så  leder
till oväntade  resultat av oönskad effekt, vilket soci-
aldemokraterna  blev varse  om sen de öppnat sina
hjärtan, och helt plötsligt insåg att de måste stänga
dom.
Det är lätt att i ett romantiskt sken  förgylla verklig-
heten,men att fly ifrån den, är föga lönsamt i längd-
en, och  att  vara  lite  rättvist pessimistisk i negativ
riktning  kan  i  vissa  fall  vara  den  ledstjärna som
hindrar en katastrof.
-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-12-24 23:44



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Ja ömhetens ledstjärna kan ibland
förvränga perspektivet på verkligheten,
förr eller senare måste man inse
eftertankens kranka blekhet.
God Jul ... får man väl tillägga!
2015-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP