Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KLARSPRÅK/INTE RIKTIGT 100

Förtydligandet   bör    vara   kortfattat,  entydligt,
utan   förvillande  och  förirrande   ut  och  inlägg-
ningar, för  tydlighet  är bekräftandet  av en kärn-
punkt  i  ett  resonemang,   som   ofta   kan  räcka
med ett enda ord.

När en varas pris anger 99:90  är  det  inte i över-
ensstämmelse med valörerna,för antingen kostar
varan 100:- eller ingenting,och kunden har alltid
rätt !

När någon  bekantskap  i  förbifarten  slänger  ur
sig det sociala tilltalet :" Allt väl !? "borde den till-
talade få en  chans  förklara  om  allt är väl, vilket
tyder på  att det  inte är riktigt hundra på att "allt"
är väl, men  det  är  det sällan någon som bryr sig
om i den värld där allt är väl"

Värdesättningen på en människa, beror på de för-
väntningar och anspråk  en annan människa ställ-
er efter sitt eget individuella önskemål, som i klar-
text säger att  en  människa  har  olika  värden, lik-
som att ens egna  barn  värderas  utifrån  föräldra-
perspektivet som mer värda än andras.
.




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 740 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-12-26 17:49



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Ett gott skratt varje dag är ett måste.
2015-12-26

  Peter Stjerngrim VIP
Det var många år sedan jag
bestämde mig för att chockera
omvärlden när någon frågade hur jag mår eller om allt är väl, med att svara som det faktiskt var ...
Händer dock ibland att jag avviker från mina principer när det är någon jag anser inte har att göra med hur jag faktiskt mår ...
2015-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP