Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inburen

 

I tio hemska år som krigsfången i Iran
Längtade jag till min frihet utan resultat

Och när jag fick tillbaka min frihet
Kom jag till Sverige som flykting

Och här väntade på mig ännu värre fångenskap
En solo bur, en cell

I de dryga sjutton år som jag bodde i Sverige
Kämpade jag att ta mig ur buren, cellen ut

Misslyckades!
Totalt misslyckades!

Önskar mig tillbaka till tortyr tiden i Iran
Där i alla fall hade jag någonting att kämpa för

Här har jag lögnarna som måltid till frukost, lunch och middag
Och till förrätt och efterrätt

Tack västvärlden för lögnarna!
Tack Sverige för lögnarna!

 




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 172 gånger
Publicerad 2016-01-14 10:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP