Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur bryr vi oss om våra medmänniskor , en extra tanke till barnen.


Ett ensamt barn...

Ett ensamt barn
som inte har
någon mor eller far .
Går på gatan
och letar efter något att äta.
I en soptunna
hittar han några tunna
bitar varmkorvsbröd.
Det smakar gott
och stillar hungern
några korta stunder
då magen skriker.
Det är kallt
och regnet strilar
över en bar kropp
som saknar kläder.

Här sitter vi
i varma rum
och äter pizza
medan någon går naken
och fryser
sökandes efter mat.

Vad bryr vi oss om
att rädda barn som
saknar mor och far ,
som går nakna och fryser ,
som saknar mat för dagen?




Fri vers av Rune Lindberg
Läst 440 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-01-25 17:36



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Att gå omkring
Ömka, och tycka
Synd om sig själv.
När andra har det svårare
Tankfullt skrivet!

2016-02-06

  Marita Ohlquist VIP
Stark och bra text om skilda världar!
2016-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Rune Lindberg
Rune Lindberg