Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dammfritt är att önska.

Det är ack så dammigt
bland de gamla möblerna
uppe på vinden.
Det fladdrar till i ett
gammalt löst hängande spindelnät
som sträcker sig ned från taket.

Det går knappt att andas därinne.
Ändå har jag kunnat gjort det
under alla år.

Häromdagen kände jag att jag behövde
berätta något om de där skuggorna
från de stora tunga möblerna.
Nu har jag gjort det,
berättat.

Jag pekade på skuggan
och berättade om hur den påverkar
och att jag också vet att den är just
en skugga.
Det var så syret kom in
och gungade spindelnätet.

Luften tog sig in genom fönstret
jag just öppnat.
Man skulle kunna tro att den luften
känns ren,
vilket den kanske också är,
men just nu andas jag bara damm
och först nu känner jag hur ont det gör
att andas.

Damm.




Fri vers (Fri form) av filosofÅsa
Läst 191 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-01-28 14:07



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Man kan vänja sig vid det som känns tungt, när det sker en förändring känns det ännu tyngre!

Min tolkning.
2016-01-28
  > Nästa text
< Föregående

filosofÅsa
filosofÅsa