Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långt innan jag lämnade dig

Långt innan jag lämnade dig
trängde ensamheten
ut väggarna
i vårt gemensamma radhusskal

Långt innan jag lämnade dig
gled du över
till den mentala mellanstationen
där du med mekaniska rörelser
och glasartad blick
kunde fortsätta ditt personliga krig
med alla figurerna från förr

Långt inan jag lämnade dig
vågade jag bara
snappa lite tunn luft
när jag tänkte
på vad som krävdes
för att lossa de här banden

Långt innan jag lämnade dig
blev jag sjuk av skuld
då jag förstod
att det fanns en trubbig kniv
i en smutsig garderob
som väntade på mig

Långt innan jag lämnade dig
satt vi tillsammans
vid det här bordet
och sjöng födelsedagssånger
för den skriande tystnaden

Långt innan jag lämnade dig
lämnade du mig




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 391 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-02-07 11:35



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Desperation, och separation, fångad i en stark text. Mycket bra!
2016-02-09

    ej medlem längre
Starkt berörande text om ett par som inte såg varandra!

"Långt innan jag lämnade dig
lämnade du mig"
2016-02-07

  Magdalena Eriksson VIP
Bra bra!
samlad och rätt in i smärthärden.

2016-02-07

  Eva Helene VIP
Går inpå huden denna, mycket välskrivet!
2016-02-07

    ej medlem längre
Du kan konsten att nå läsaren med känslor.
2016-02-07

  Anya VIP
Oj vilket slag i magen med sista strofen. Mycket starkt med passande upprepningar. Ser ett diktarjag som gått igenom en skilsmässa. Bra!!!
2016-02-07

    99knivesinside
Åh så ensamt :(
2016-02-07

  Marita Ohlquist VIP
En oerhört stark text som berör!
2016-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP