Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smalt värre.

De där snöflingorna igår kväll förvandlades till
en isig halkig hinna på den asfalterade cykelvägen
jag gick på.
Mörkret var doft i sin mörkhet
och i den stunden välkommet.

Ibland kan mörkret kännas rätt
på något sätt.
Just i den stunden.

Vinden på tillbakavägen blåste emot.
Det halkiga kändes än halkigare.

Just där det fattas en glödlampa i lyktstolpen
och just som jag blev bländad av en mötande bil
med påslagna helljus,
så frågade jag honom:

-Varför, herren testar du mig så hårt.
Inget svar.

Jag vet att han lyssnar till allt jag säger.
Jag vet att han känner varje andetag
och hjärtslag.

Ibland är livet en knivsegg.
Jag gick på den igår.




Fri vers av filosofÅsa
Läst 253 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-02-11 13:38



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra text som väcker tankar och känslor!

Livet är som en knivsegg...jag gick på den igår.

2016-02-11

  Larz Gustafsson VIP
1 Kor 10:13
2016-02-11
  > Nästa text
< Föregående

filosofÅsa
filosofÅsa