Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till alla beskedliga fånar.


BERÄTTIGAT HAT

 

det finns ett berättigat hat

jag känner det innanför västen

man kallar mig för rabiat

då missar man själva protesten

det finns legitimt raseri

mot ondskan som härjar runtom oss

och grips vi att detta blir vi

som david alldeles utom oss

 

 

visst finns det ett rättfärdigt hat

mot svält och mot exploatering

förnedring och terror och stöld

mot maffia och diskriminering

har du aldrig känt detta hat

så saknar du kärlekens låga

då måste du bli desperat

och ryta till utan att fråga

 

 

LARZ GUSTAFSSON  20/8 2015

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 234 gånger
Publicerad 2016-02-15 14:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP