Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKÅNSKA TUNGOMÅLET

1:a gången de sensibla öronsnäckorna,nåddes av
den skånska dialekten,antogs det vara ett skämt
eller en hörselhallucination.
Att detta orala orerande utgör det tungomål folk
i de skånska regionerna för dialoger och monolo-
ger med framstod för den finkänslige språkvirtu-
osen som häpnadsväckande, och  för alla de som
begåvats  med  rikssvenska  språket  ter  sig  den
skånska dialektens  grötgyttjiga  geggamoja som
en styggelse och oförskämdhet i kränkning  gent-
emot svenska språkets etik och retorik.
-




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-02-21 16:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP