Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DE OVÄRDIGA

Varför  bry sig  om du är älskad, eller  ens
omtyckt,  av  sådana  som  inte  är  dig till
någon nytta,och inte är dig värdiga ?

Du tror väl  inte  att  någon  uppoffrar  sig
för  någon, utan  att  själv  utvinna  någon
näring av det, sådant ädelmod förekomm-
er endast i hjältesagorna.

I allt annat övrigt undrar man  varför inte
fler  begår  självmord, med  tanke  på  hur
djävliga   människorna   är  mot  varandra,
men å  andra  sidan  är  ju  själva  livet  ett
slags påtvingat självmord, som  hela tiden
pågår  i  ett  systematiskt  mass-självmord.

Att stå  utanför  allt och bli odödlig, är det
enda som hjälper.

-




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-02-22 04:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP