Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnet Upphörde Aldrig

 

 

den blinda analysen

gav inga svar

frågorna föll tätare

och regnet upphörde

aldrig mera

 

det var jag som

sneddade över gatan

alltid på samma ställe

 

det var som en rit

och den var enkelriktad

 

men livskampen hade ärrat

våra ansikten och jag

såg dig åldras därute

 

medan bilderna bleknade

dansade skuggorna mot grinden

orden från tusen missförstånd

viskades fram ur dimman

 

och tystnaden mellan oss

blev till en växande samling

små figurer av keramik

som pappan försökte sälja

på torget i Hagnäs

 

medan barnen tynade bort

i de dragiga rivningshusen

bredde kölden ut sig

och blodet stelnade i deras vener

 

senare blev allting tyst

och regnet fortsatte

sitt smattrande mot taken

 

jag tonade sakta ner

den sorgsna musiken

och gick ner mot stranden

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-03-01 21:45

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Erika H
Styrkan i ditt skrivande är främst det bildrika du får fram. Stämningar och bilder. Det är lätt att stanna bland orden och se sig omkring.
Texten hade vunnit lite ifall du tog bort något och, och andra småord som känns överflödiga.
Vemodig text... finstämd.
2016-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP