Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
LÄGG MÄRKE TILL att den sista strofen är en påminnelse om Holocaust och på den pågående ökningen av Antisemitismen !


En Dag Bland Dagarna

 

 

dollarkursen rasar brant

presidenten

utlyser undantagstillstånd

och krigslagar

uppretade mänskomassor

omger Vita Huset

några barn leker högljutt

bland soptunnorna

på gården

Minna kokar kaffe

jag surfar bland nyhets-

rubrikerna

ett taktfast dunkande

från våningen ovanför

tilltar i intensitet

till slut bara skriker hon

av orgiastisk vällust

det blir tyst igen

grannarna står på balkongen

de röker något

och skrattar hejdlöst

en turistbuss störtar

från en fjällväg i Österrike

den faller 300 meter

och fattar eld

alla femtio passagerare

Dör nästan genast

lyckligtvis var de bara judar

på semesterresa

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-03-19 07:17

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Vilken skildring, av ett nu, men väldigt dramatiskt, fick en läskig känsla! Som om ett fotografi från andravärldskriget plötsligt börjat prata med poeten, som snabbt och virtuost tecknade ned allt, till läsarens beundran! Tack !
2016-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP