Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kunde någon tro... Men redan på den tiden... Gjordes vad som verkar på modet idag.


Ett den tidens tecken





Saker och ting går igen.
Likt ett gammalt spöke kan man tro.
En hälsning som 'på den tiden' drog blickar till sig för att de verkade hylla Caesar, är idag förbjudet i lag för att det förknippas med en annan tids epok.
Utom i konst, krig och kärlek.

Solhjulet förväxlas med hakkorset trots att det existerade redan något före den epoken man nu förknippar den med.
Förr kunde man skriva och rita saker som är mindre rumsrena nu än de var då.

Bränn och märk upp allt som var tillåtet igår men som ses med andra ögon idag.
Åtminstone efter första juni, för det är väl då en del nya lagar träder i kraft.
Det går knappt att klia näsan eller örat idag utan att komma med på bild.
Därför kan en redan i gamla filmer om exempelvis bilköer se att ledighetskommiten inte roade sig på samma sätt som de vilka satt fast i en kö.

En kan bli sugen på en kall öl i en bilkö, men det är mindre lämpligt att köra rattfull.
Fast det är nog bland det sista som slår en full fyllerist med körkort.
Att tvingas gå längs en kritad eller målad linje anses som ett prov på redlighet och karaktär, hur barnsligt det än kan låta.

Hellre då ett snabbt avklarat blodprov eller två, så kan mitt DNA och om jag är efterlyst för något kollas samtidigt, eftersom jag ibland är passagerare.
I det svenska rättsväsendet finns det fullt av folk som inte vet skillnaden mellan A och B.

Trist men sant, därför är det litet som att spela bingo om du är vinnare eller förlorare i livets grottekvarn.
Bara så att du vet.
Förresten är det så att 'World series' bara kan spelas 'over there'.
Om du skulle undra över hur stor 'den fria' världen är, även idag.

Så att hälsa, som vore du militär idag är inte bra.
Då kan du ju förväxlas med den riddare som drog i visiret för att hälsa, trots att du idag kanske bär en annan rustning än då.
Tänk dig noga för innan du klär dig, det vara av betydelse i framtiden.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 138 gånger
Publicerad 2016-03-24 22:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP