Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett kontemplativt studium.


Veckans Pausfågel (ny version)

 

 

det blev tyst nu

inte ett endaste ljud

inte ett ord

 

 

ett ihållande regn av kumulativa tankar

trummar mot plåttaken

 

 

fann ingen mantra mot tankarna

och skruvar ner frekvensen till max 120 Hz

 

 

under tystnad

kan ni höra mig sjunga ordlös

lågmält nynnande

 

 

nästan ljudlöst viskande i natten

 

 

det var inte jag

inte jag inte jag inte jag inte jag inte jag

 

 

med ens blir de avlägsna motordunket

till ett öronbedövande dunder

liksom de ekande rösterna

 

 

från trapphusens iskalla katakomber

 

 

rösterna rösterna rösterna rösterna

rösterna rösterna

 

 

och det obeskrivliga flyende jaget

 

 

från tomrummet innanför allt

kunde man nästan höra musiken nu

om man bara kunde

 

 

bli helt tyst och lyssna inåt

 

 

och veckans pausfågel bofinken

sjöng om en ny vår

 

 

orörligt fokuserad och stilla

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-03-31 09:24

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Karina"Kia"
Tysta ljud kan bedövas av allt som man inte vill höra....Som att kunna lyssna i pauser för att kunna bli tillfredsställd i sitt jag i liv..
Alla hörselintryck kan vara näs liv jagat!

Annurlunda bra diktat och jag hör en fågel med ord som du kan kvittra!
2016-04-23

  Michaela Dutius
Underbar dikt som lyfter både tanke och känsla
2016-04-14

  mike irow
poetisk sånt och härlig dikt...
2016-04-07

  Ninananonia VIP
Härlig dikt... mycket bra tycker jag..
2016-03-31

  Solstrale VIP
Ett pärlband av tysta ensliga sammansatta strofer att beundra som ett vackert smycke!
2016-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP