Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ersätter 'Detta Förträngda Skrik' som bara blev förträngt. Nu lämnar jag ut det förträngda här som en liten självbiografisk promenad i mörka landskap.


Förträngt Minne

 

 

 

bara du och jag

kom gående tystnad

de brutna orden

dessa oavbrutet avbrutna

rörelser framför allt

i den dunkla tvättstugan

gnuggade jag hennes kläder

med tallsåpa

på det spruckna cementgolvet

eldstaden och grytan

med hett vatten

etsade sig fast i hjärnan

det blir mörkt inom kort nu

jag vet att hon kommer ner strax

för att ösa ovett över mig

måste försöka hålla ut ännu

vill ju inte att hon skall dö så snart

nu hör jag hennes steg och

förtränger gråten

-

jag tänder stormlyktan

bara du och jag

gående bland spruckna minnen

ögonen behöver vänjas

vid detta ständiga halvdunkel

ensamma om natten

längs de smala vindlande fårorna

de skogbevuxna bergen

och det pulserande blodet

tystnaden

bara du och jag

kvar i detta förträngda

Skrik

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-04-07 06:09

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Griper tag.
2016-05-22

  mike irow
suvärent skrivet, påminner om Malmstens stil
darrar av halvdunkel
som besök i drömmen
som att begripa eller vakna...
2016-04-07

    ej medlem längre
Fängslande. En tidsresa som rymmer
starka bilder, för mig, som du skildrar så bra! Tystnaden i detta förträngda höres och synes.
2016-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP